Printfriendly

Tuesday, May 21, 2013

Eclere (F1)


Iubesc stilul de viata Montignac ,deoarece pot sa mananc cat si ce vreau . Nu stiu cate diete sunt care-ti permit sa mananci un desert adevarat fara sa te ingrasi .
Mi-a fost pofta de eclere si am trecut la treaba ,inspirandu-ma deasemeni si din sfaturile fetelor de pe culinar.

Ingrediente 

120 gr unt 
250ml apa
120 gr faina de migdale
cca 120 gr faina de naut 
4 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 vf cutit sare
1 vf cutit fructoza

Crema 

smantana lichida  30%
fructoza (optional)

Glazura

ciocolata neagra 81 % topita



Inainte sa ne apucam de treaba ,pornim cuptorul la 220 C .

Intr-o oala de marime medie,se pune apa la fiert cu bucatelele de unt,sarea si fructoza.


Cand va incepe sa fiarba , se va adauga faina de migdale deodata amestecand rapid si foarte bine .


Avand in vedere ca faina de migdale nu ingroasa ca cea alba de grau ,am adaugat si faina de naut ,amestecand continuu cu o lingura de lemn pana s-a incorporat complet,desprinzandu-se de pe marginile si fundul cratitei. 
In acest moment se va inchide si focul .


Lasam aluatul sa se raceasca foarte bine ,apoi vom adauga cate un ou in compozitie si mixam cu ajutorul unui mixer sau linguri de lemn .Cred ca toate gospodinile stiu una din regulile de aur a acestei retete  : sa nu se adauge alt ou ,pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in compozitie. 


Am dat forma eclerelor cu ajutorul unei linguri de inghetata . Au iesit perfect rotunde si frumoase. 


Se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de 20 minute . Dupa expirarea acestui timp se va micsora temperatura cuptorului la 180 C si se va mai lasa in jur de 15 minute .
La sfarsit se va inchide focul , se va deschide usa cuptorului si nu se va scoate imediat tava afara .
Nu mi-au crescut foarte mult ,iar interiorul e usor umed.,nu uscat ca la reteta originala .
Gustul este foarteeee bun !!!!


Dupa ce se racesc bine , se vor umple cu frisca batura sau crema de vanilie conforma .  
Pentru glazura ,am topit cateva bucatele de ciocolata neagra fara sa adaug unt ,ulei sau alt ingredient .
Sunt absolut delicioase !




4 comments:

  1. Cat de bine arata! Ai un dar de a pregati mancarea! Si mai e si conforma, pe deasupra! Neaparat le incerc si eu!
    Multumim!

    ReplyDelete
  2. Am mancat destule eclere si nu m-a mustrat constiinta dupa ...
    Merita sa le incerci :)

    ReplyDelete
  3. Buna,
    Faina de naut si faina de migdale sunt pentru FAZA 1?nu gasesc nimic despre asta.e adevarat ca eu am citit doar prima editie a cartii.
    asadar putem asocia aceste doua tipuri de faina cu grasimi?
    De faina Montignac stiu: 50% faina integrala+50% tarate de ovaz, ca este conforma si ca poate fi aociata cu grasimi.

    Am gatit mai multe de pe pagina ta, foarte gustoase toate :D

    Claudia

    ReplyDelete
  4. Faina de migdale (adica migdale macinate) are ig 15. Deci se combina cu grasimi ! E mai sigura decat cea integrala + tarate , care are 35 ig.

    Despre faina de naut am scris aici :
    http://alinaretetedietetice.blogspot.de/2013/11/mare-grija-la-faina-de-naut-numai-cea_22.html

    Incearca sa macini tu boabele de naut , asa vei obtine 35 ig si e exact la limita . Cea cumparata ar avea 40 ig sau mai mult,depinde de fineatea fainii .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...