Printfriendly

Thursday, December 17, 2015

Fulgi conformi (F1)





Acesti fulgi nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui , e combinatia perfecta cu un iaurt natural bun si sanatos . De cand tin Montignac, nu am putut consuma lactate 0 %  ! Pe langa faptul ca nu-mi plac absolut la gust , nu sunt bune deloc pentru sanatate , cu toate ca sunt permise in dieta .
Iubesc iaurtul cu 10 % grasimi, e pur si simplu gustos , nu e acru, nu e plin de zer si e foarte cremos. 
Uneori adaug 2 lingurite de gem conform si-l transform in iaurt cu fructe . Dar ,intotdeauna mi-am zis ca "ii mai trebuie ceva"...niste fulgi crocantiiiiiii. Cum fulgii integrali de ovaz nu-i pot combina cu iaurt gras, iar cei de porumb sunt trecuti pe lista alimentlor interzise , am descoperit pe culinar.ro (reteta by PurpleD) ,aceasta reteta de fulgi , care m-au incantat pe loc de la prima degustare . Sunt la fel de crocanti ca cei din porumb (corn flakes) ,dar mult mai deliciosi .

Ingrediente

75 gr tarate de ovaz 
65 gr faina integrala 
35 gr migdale macinate
2 linguri fructoza (optional)
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
170 ml lapte Montignac 
125 ml apa 

Se porneste cuptorul (180 C) .
Se amesteca ingredientele "uscate" intr-un bol, apoi se vor adauga cele "umede" .
Se omogenizeaza bine pana se obtine o coca usor curgatoare .


Mi-au iesit 2 foi , le-am copt in tava mare (cea clasica) a aragazului.
Am asezat o hartie de copt in tava si am intins in strat subtire cam jumatate din compozitie.


Am bagat foaia la cuptor si am lasat cam 10 minute. Se verifica din cand in cand , sa nu se arda.
E gata atunci cand foaia capata o culoare crem , mai maronie. 
Se trage usor foaia , se lasa la racit , punem alta foaie in tava si intindem restul de compozitie si procedam la fel ca cea de sus.


Eu am fost tare dezamagita cand am obervat ce moi erau foile dupa ce s-au racit. Moi ca clatitele, se pot rula ca o lipie arabeasca . Crocanteala vine dupa inca o tura la cuptor.
Se reduce temperatura la 135 C .
Se rup foile in bucati mici ,mici ,exact cat apucam cu varful degetelor si tragem /rupem pana obtinem marimea dorita , punem toti fulgii intr-o tava si mai bagam la cuptor inca vreo 15-20 minute  sau mai mult (depinde de aragaz, flacara etc ),invartind fulgii in tava din 5 in 5 minute  pana se rumenesc si devin crocanti .


Pare complicat , dar nu e deloc ! 


Daca nu folositi indulcitor, puteti folosi fulgii si la snitele sa iasa crocante.


 Eu i-am servit cu iaurt natural, gem de capsuni conform , seminte (de floarea soarelui si dovleac) si zmeura proaspata. 


In aluat ,se mai pot adauga diferite arome , cacao sau scortisoara si se va reduce un pic din cantitatea de faina integrala.
Laptele monti (smantana dulce diluata cu apa) si apa se pot inlocui cu kefir.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...