Printfriendly

Friday, May 10, 2013

Labneh - crema de iaurt libaneza (F1)



Ingrediente 

1/2 kg iaurt natural 
1/4 lingurita sare 
2 linguri ulei de masline
menta uscata 
decor : masline, boia dulce,menta 

Iaurtul se va alege in functie de % de grasimi care va place sau aveti voie . Eu am ales un iaurt cu 1,5 % grasime ,astfel am mancat crema de iaurt cu  wasa (50 +50) ,dar se poate manca si cu legume taiate fasii . Cine doreste o crema de iaurt cu 0% , renuntand si la uleiul de masline ,poate servi labneh cu lipie sau paine integrala .

Iaurtul se va lasa la scurs intr-un tifon minim 24 ore intr-un loc racoros sau frigider.  In lipsa unui tifon ,se poate folosi o hartie de la filtru de cafea ,asezandu-se intr-un bol sau pahar mai larg . 

A doua zi ,se scoate iaurtul scurs de zer din tifon si se transfera intr-un bol adaugandu-se sare ,menta uscata si o lingura de ulei de masline . Am amestecat bine pana a iesit aceasta minunata crema de iaurt. 
Se orneaza cu ulei de masline ,menta (proaspata sau uscata) ,boia ,masline, castraveti,rosii sau cimbru .
Pofta buna ! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...