Printfriendly

Monday, July 8, 2013

Supa crema de sparanghel


Ingrediente

500 gr sparanghel alb sau verde 
1 felie lamaie
1 lingurita fructoza
1 lingurita sare
1 ceapa mica 
2 catei usturoi
2 linguri smantana
1 pahar vin alb sau supa   
1 vf cutit nucsoara
sare,piper

Se curata sparanghelul ca aici ,unde am folosit sparghelul ca garnitura .
Se taie bucati si se pun la fiert cu felia de lamaie ,lingurita de fructoza si sare .


Separat , intr-o tigaie se va undi ceapa cu usturoiul , cand vor incepe sa se rumeneasca ,se va turna  un pahar cu vin sau supa si se va lasa sa fiarba.


Dupa ce se va evapora,adaugam smantana,sare,piper si nucsoara .
Se lasa la fiert pana se ingroasa.


Oprim intr-o canita "zeama" de la sparanghelul fiert daca e prea multa ,bagam mixerul ,la sfarsit vom adauga si smantana care s-a ingrosat intre timp. 
Daca supa e prea groasa /cremoasa,se mai poate subtia cu supa oprita din canita .


E minunata si sanatoasa aceasta supa ! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...