Tuesday, October 22, 2013

Vinete omleta


Ieri dimineata am copt vreo 5 kg de vinete , aduse de sotul meu fara sa ma intrebe daca am nevoie sau nu de ele sau daca macar am loc in frigider sau congelator  . Asa ca am pornit gratarul de dimineata si am trecut la treaba .ma gandeam ca e in favoarea mea,era mai rau daca venea cu cartofi .
 Drept pedeapsa , i-am zis ca orice mancare pe care-o voi prepara va contine vinete :)) Zis si facut , am scos ouale din frigider sa preparam cate o omleta , am luat o vanata deja coapta ce statea la racorit,am "dezbracat-o " ,fara sa ii tai codita ,am lasat-o un pic la scurc si am pregatit de omleta . 

Ingrediente

2 vinete
2 oua
pastrama,sunca (dupa plac)
cascaval ras
ceapa 
verdeata (optional) 
sare,piper

La o vanata ar veni un ou , eu am prajit 2 omlete (2 vinete) si am folosit 2 oua ,daca pregatiti mai multe vinete si vi se pare ca intra multe oua,se poate adauga un pic de lapte (conform) sau smantana lichida .
Se spala vinetele , se inteapa si se coc pe gratar pana devin moi .
Dupa ce simtim la mana ca s-au copt, le punem pe un fund de lemn si incet le curatim de coaja . Mare grija la aburii fierbinti . Este important sa nu taieti acea codita de sus a vinetei .
Am lasat vinetele un pic la scurs cat am batut ouale si taiat sunculita .
Aici , vanata se scalda in oua batute si condimente . 
Se apuca de coada si se muta cu grija  intr-o tigaie cu ulei fierbinte .


Cat se coace in partea de jos,se aseaza rapid sunca ,ceapa si cascavalul ras deasupra, apoi se toarna deasupra cu ajutorul unei linguri restul de ou batut .Cu o paleta se intoarce rapid cu fata in jos sa se prajeasca si pe cealalta parte. 
Se scoate pe servetele de hartie sa se scurga surplusul de ulei. 


 Este foarte gustoasa, perfecta pentru micul dejun , vinetele sunt moi ,iar sunca si cascavalul i-au dat un gust divin .

Se pot umple si cu carne tocata ,preparata inainte bineinteles, cu un pic de ceapa calita ,sos de rosii si condimente .



Deoarece ne-am placut tare mult ,la pranz am mai bagat o tura,dar fara sunca si cascaval , date doar prin ou batut , le-am servit cu orez salbatic si friptura de vita la cuptor.
Au iesit minunate !!!!!


No comments:

Post a Comment

Online

Total Pageviews